HECHT

De theatrale wandeling "Hecht" gaat over de diepere betekenis van thuis voelen en het ervaren van verbondenheid in de gemeenschap. Het is geen gesprek over kansen of oplossingen, maar eerder een uitnodiging om te reflecteren op wat het betekent om je thuis te voelen in Loppersum, met aandacht voor persoonlijke verhalen en het dorp als decor.
Tussenland heeft het afgelopen half jaar door middel van gesprekken met dorpsbewoners verhalen verzameld over het dorp Loppersum. Verhalen over het verleden, het heden en de toekomst van het dorp worden gedeeld tijdens de theatrale wandeling ‘Hecht’. Deze voorstelling nodigt inwoners van Loppersum uit om mee te wandelen en het dorp op een nieuwe manier te ervaren.
Tijdens de voorstelling worden de verzamelde verhalen verteld, maar Sijas nodigt het publiek ook uit om over deze verhalen in gesprek te gaan. Al luisterend en pratend wandel je samen door de parken, straten en tuinen van Loppersum en ontdekken jullie met elkaar wat er nodig is om je thuis te voelen in Loppersum.
De wandelingen vinden plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober 2024. Vanaf een centrale locatie wandel je door de straten, parken en tuinen van Loppersum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en na afloop wordt er gezamenlijk nagepraat op een binnenlocatie. In totaal duurt de activiteit ongeveer 3 uur.
Wil je deze wandel-theatervoorstelling meemaken? Wandel dan met Sijas mee op één van de volgende dagen:
- Donderdag 24 oktober 2024 – 19:00 uur (Generale repetitie)
- Vrijdag 25 oktober 2024 – 15:00 uur (Première)
- Zaterdag 26 oktober 2024 – 11:00 en 15:00 uur
- Zondag 27 oktober 2024 – 11:00 en 15:00 uur
De wandelgroepen bestaan per keer uit maximaal 15 personen. Tijdens de wandeling bekijk je Loppersum door de bril van de maker en word je uitgenodigd om in gesprek te gaan over leven, werken en wonen in het dorp. Met Loppersum als decor worden persoonlijke verhalen verteld, anekdotes gedeeld en kijkopdrachten uitgevoerd om op een nieuwe manier verbinding te maken met de omgeving.
We werken autonoom en samen.
Onder andere met Grasnapolsky, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Groninger Archieven, Festival Karavaan., Oerol, Bureau MIX, Sense of Place, WERC, PeerGrouP, Station Noord, Grand Theater, Stichting 100 jaar de Ploeg, Festival Terug naar het Begin, Verhalen van Groningen, Gronings Vuur, Groninger Landschap, Noorderbreedte, GAVA, Stichting Oude Groninger Kerken, Gemeente Groningen, KAW architecten en Noorderzon.